Acción Senegal


ir a contenido

Menu Principal:


Vehicle transport de malalts a Tomboronkoto

Projectes realitzats

L'octubre de 2008 va néixer el projecte per dotar el Dispensari d'Tomboronkoto d'un vehicle per al transport de malalts ja que la Comunitat Rural no disposava de cap mitjà de transport i davant de qualsevol Urgència no tenien els mitjans per poder transportar els malalts a l'hospital de Kédougou, el més proper, a 35 km de distància.

El 28 abril 2009 vam poder completar aquest projecte amb el lliurament d'un furgó Renault Express que es va comprar a Dakar, es va condicionar, es va revisar mecànicament i finalment es va retolar adequadament.

El viatge del furgó es va realitzar des de Dakar fins Tomboronkoto per carretera, sent molt útil el recorregut de més de 450 quilòmetres per comprovar el bon estat de funcionament d'aquest.

L'arribada a Tomboronkoto va ser una veritable festa amb la població congregada a l'esplanada on se celebren tots els esdeveniments. La mateixa tarda que vam arribar es va realitzar la festa oficial amb la cerimònia de lliurament del vehicle i amb discursos de les autoritats de la Regió.

Així es van anar succeint els discursos dels responsables del dispensari, Sr Tamba Keita i Sr Prosper Diouf, del President del Consell Rural, Sr Karma Keita, del Membre del Consell Rural, Sr Mamadou N'Diong i del cap del poblat , Sr Bambo Keita. En els discursos es va repetir el concepte que l'arribada d'aquest primer vehicle de 4 rodes a la Comunitat farà que moltes situacions compromeses puguin solucionar i, fins i tot, moltes vides puguin salvar-se al poder disposar d'un medi immediat de traslladar a les Urgències mèdiques que vagin produint.
A l'acte van estar presents altres 29 caps de poblats que depenen del dispensari de Tomboronkoto i nombrosa població de la zona.

Al costat del furgó de transport, vam fer entrega d'una quantitat de diners en efectiu de 200 euros per sufragar les despeses d'assegurança i de manteniment del vehicle en els propers mesos, així com d'una gran dotació de medicaments per a la farmàcia del dispensari.
versión 28/07/2011 | albert@accionsenegal.org

Regresar a contenido | Regresar al menu principal