Acción Senegal


ir a contenido

Menu Principal:


Salutació de benvinguda

Qui som

M'ha portat moltes hores de pensar i pensar sobre qui som. Jo crec que és més fàcil que us expliquem què és el que ens mou.

L'Albert treballa com a director de filial a Espanya d'una multinacional italiana. Jo treballo per un majorista de viatges al centre d'atenció telefònica fent pressupostos de les agències de viatges.

Som gent normal, amb treballs normals, amb les mateixes preocupacions que tots vosaltres però, sobretot, amb grans somnis que no sempre es compleixen, però que hem d'intentar aconseguir.

Quin és el meu somni? Moltes vegades una cosa tant petita com veure un somriure d'un nen quan li compres unes sandàlies noves ja que en porta només una perquè l'altra se li ha trencat. I el que és millor... Veure el somriure de la seva mare.

Les mares són iguals en tot el món. Estimen els seus fills per sobre de tot. Quan tu fas riure i dónes alguna cosa a un nen, t'ho agraeixen de tot cor. Aquestes mares que fins i tot et demanen disculpes si el nen està ple de pols t'ha pujat a sobre.

El somriure d'una joveneta que ja comença a ser coqueta i li regales un vestit o quan pagues unes medicines a un malalt que ha tingut uns costos extres per als que a vegades han de demanar prestat a veïns i familiars. Esto no tiene precio para nosotros. Això no té preu per a nosaltres.

Moltes vegades, algunes persones, m'han fet plantejar-me si serveix per alguna cosa aquest petit gra de sorra. Potser a vegades és millor ensenyar a pescar que no pas donar el menjar directament. I és veritat. És així, però us asseguro que quan li dónes una mica de roba a una família que moltes vegades va amb parracs i que es canvien i es posen l'únic decent que tenen perquè et veuen arribar, el somriure ho envaeix tot.

Quan t'han dit "portem cinc dies menjant aigua amb mill, perquè l'arròs està massa car i no teníem amb què comprar-lo... Gràcies a Déu que heu vingut, us ha enviat "Ell"... Això no té preu per a nosaltres. Saber que una família va a menjar durant setmanes amb un sac d'arròs és el millor regal que pots fer... ells ja saben "pescar" arròs, però les collites moltes vegades són dolentes i arriba la fam.

Aquest és el regal que tenim al Senegal. Podria explicar un munt d'històries... Tantes en portem al cor que podríem omplir 100 folis com aquest... Així que descriure "qui som", seria com dir "persones normals que tenen la sort de rebre tantíssim de la gent del Senegal i, som tan egoistes, que no volem deixar de rebre els somriures més nets i purs que hem vist al món i que ens omplen el cor ".


Ana Alcón
Presidenta


versión 28/07/2011 | albert@accionsenegal.org

Regresar a contenido | Regresar al menu principal